Mohsen Namjoo Türkiye'de 4 konser verecek!

İran'lı müzisyen Mohsen Namjoo, yoğun istek üzerine konser için yeniden Türkiye'ye geliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İran'ın Bob Dylan'ı olarak anılan sanatçı, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da hayranlarıyla buluşacak.

Klasik ve moderni harmanladığı özgün müzik tarzıyla beğenilen Namjoo, Türkiye turnesi kapsamında, 12 Aralık'ta Ankara Congresium, 17 Aralık'ta Bursa BAOB, 18 Aralık'ta İzmir Cantainer Hall, 19 Aralık'ta ise İstanbul Volkswagen Arena'da sahne alacak.

ABD'nin California eyaletinde yaşayan Namjoo, söz yazarı, şarkıcı, müzik eğitmeni ve setar çalgıcısı olarak tanınıyor. İran'da 1976'da doğan sanatçı, 12 yaşındayken Nasrollah Nasehpoor ile müzik eğitimine başladı.

Tahran Üniversitesi Tiyatro ve Müzik Fakültesi'nde Alireza Mashayekhi ve Azin Movahed gibi ustalardan eğitim alan Namjoo, Haj Ghorbane Soleimani'den İran Folk Müziği'ni öğrendi.

İlk albümü "Toranj"ı Eylül 2007'de İran'da yayınlanan sanatçı, film ve belgeseller için de besteler yaptı.

İtalya'da 2009'da piyasaya çıkan "Oy" albümü ile Avrupa müzik sahnesinde önemli bir yer edinen Namjoo, 2010'da Payam Entertainment ile ortak projesi "Namjoo in A Minor" ile yeni bir topluluk eşliğinde kendisine ait şarkıları yeniden yorumladı.

"Useless Kisses" ve Stanford Üniversitesi performansının canlı kaydını içeren "Alaki" isimli albümleri bulunan sanatçının son albümü "Trust the Tangerine Peel", bu yıl müzikseverlerle buluştu.

Yorumlar

Popüler Yayınlar