25. Akbank Caz Festivali 21 Ekim'de başlıyor

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, önemli isimleri konuk edecek.Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre bu yıl 25. yılını kutlayan festival, 21 Ekim-01 Kasım arasında gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında caz severlerin elektronik müziğe bakışını değiştiren ünlü bas gitarist Tom Jenkinson sıradışı projesi "Squarepusher" ile hayranlarıyla buluşacak.

Kreatif direktörlüğü Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen festivalde ayrıca başarılı saksafon virtüözü David Sanborn, kendine özgü tarzıyla dünyanın sayılı davulcuları arasında gösterilen Manu Katche, 20 yıl sonra tekrar aynı sahneyi paylaşacak olan cazın iki büyük ismi John Scofiled ve Joe Lovano sahne alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, "Akbank Caz Festivali, bu yıl da usta müzisyenlerin yanı sıra genç yıldızların da yer aldığı zengin programıyla, müzikseverleri cazın farklı notalarıyla bir araya getirecek ve pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak" ifadelerini kullandı.

Kampüste Caz 8 farklı şehirdeki üniversitelerde yapılacak

Bu yıl 3-14 Kasım'da gerçekleştirilecek "Kampüste Caz" etkinliği, sekiz farklı şehirdeki üniversitelerde yapılacak."Liselerde Caz Atölyeleri" ile gençler caz müziğini ve enstrümanlarını yakından tanıma fırsatı bulacak.

Etkinliğin 25. yılına özel olarak bu yıl sanat ve müziği birleştiren yeni bir projeye imza atan Akbank Sanat, Türkiye'nin önemli illüstrasyon sanatçıları arasında yer alan 9 ismin hazırladığı illüstrasyonları sanatseverlerle buluşturacak.

Festival dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon Bomonti, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi dahil toplam 16 mekanda, 55 konser, 4 panel, 13 atölye gerçekleştirilecek.


Kaynak: Cumhuriyet

Yorumlar

Popüler Yayınlar