Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

Bu yılki 5. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür yarışmasına, 36 ülkeden 230 karikatüristin 780 eserle katıldığı etkinlikte ödüller sahiplerini buldu.

5. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatör yarışmasının birincilik ödülünü Hırvatistan’dan Mojmir Mihatov, ikincilik ödülünü Türkiye’den Ali Bulca, üçüncülük ödülünü Endenozya’dan Jitet Kustana, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülünü ise Sırbistan’dan Sasha Dimitrijevic kazandı.

Ödüller Milas Turhan Selçuk Karikatürlü evde, ödüle ve sergilenmeye değer bulunan eserleri içeren bir sergi eşliğinde sahiplerine takdim edildi.

Sergi açılışında konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Dünyaca ünlü karikatüristimiz Milas doğumlu Turhan Selçuk adına beşincisini düzenlediğimiz bu yarışma ve serginin açılışının kıvancını yaşıyoruz. Yarışmamıza daha nice yıllar diliyorum” dedi.

Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk da yaptığı konuşmada “Turhan Selçuk sözsüz ileti ve olağanüstü çizgileriyle evrensel dili yakalayan karikatür dünyasının bir dahisidir” diye konuştu.

Yorumlar

Popüler Yayınlar