Avrasya Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu


Kazakistan’ın Almatı şehrinde bu sene 11’ncisi düzenlenen Avrasya Film Festivali’nde büyük ödül “Göçebe Cennet” filmiyle Kırgız Yönetmen Mirlan Abdukalukova’ya verildi.

Törende En İyi Film Ödülü, Göçebe Cennet filmiyle Kırgız Mirlan Abdukalukova’ya verilirken; en iyi erkek oyuncu JAT fimiyle Kazak oyuncu Yerlan Nurumbetov ve en iyi kadın oyuncu Azerbaycan’dan Alarm filminde oynayan Fatima Motamed Arya oldu. Festivalde en iyi yönetmen Azerbaycan’dan, Nabat filmiyle Elviru Musaoğlu olurken; Juri özel ödülünü ise Hindistan’dan Favori İşim filmiyle Aditya Vikram Sengupta aldı.

Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde Avrupa, Güney Asya, Orta Asya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BTD) ülkelerinden 50’den fazla film gösterildi. Kazak sinemasının gelişmesine katkı sağladığı için yerli ve yabancı sinemacılara ödüllerin verildiği festivale, çok sayıda film yapımcı ve aktör katıldı.Avrasya Film Festivali’ne ev sahibi Kazakistan’dan başta olmak üzere, Türkiye, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Yunanistan, İran. Fransa, Hindistan, Japonya, Çin, Bulgaristan, Rusya, Almanya, Avusturya, ABD, Güney Kore ve Pakistan’dan filmler yarıştı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar